Общество

Пътна полиция започва акция “Скорост” в цялата страна

0

Пътна полиция започва акция „Скорост” в сряда, 19 април 2017 г. Над 460 полицаи ще бъдат разположени на 300 ключови места из цялата страна и ще следят дали водачите спазват ограниченията на скоростта, пише Kmeta.bg. 

Акцията ще продължи два дни и ще се се проведе не само в България, а и в целия Европейски съюз (ЕС) по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL).

Екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта. „Отправяме апел към гражданите не само по време на тази операция, но и по принцип да се движат със съобразена скорост спрямо пътните условия”, посочват от Пътната полиция.

Подобна операция се провежда от от 2013 г. Миналата година в нея се включиха 12 906 пътни полицаи от 22 страни на Европейския съюз, които провериха 2 463 622 моторно-превозни средства. Обобщено за целия ЕС е установено, че 4.97% от водачите на моторни превозни средства са шофирали с превишена от разрешената скорост.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега