Общество

Путин ще спечели изборите със 70% от гласовете

0

Почти 70% от анкетираните, които са участвали в анкета на Руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), ще гласуват на настоящия руски президент Владимир Путин на предстоящите избори, пише ТАСС. 

Анкетата е проведена в началото на март, а въпросът е бил: за кого бихте гласували, ако следващата неделя се провеждат изборите за държавен глава?

„Показателят за кандидата-лидер се движи в стойностите 67-72%. Според данните от 2-3 март, 69.7% от респондентите са готови да дадат своя глас за Владимир Путин”, пишат от центъра.

Според предишното проучване, проведено на 19-22 и 24-26 февруари, да гласуват за Путин са готови да 69.1% от анкетираните, а сред анкетираните 9-11 Февруари – 71.5%.

Втората позиция, според резултатите от проучването, е заета от кандидата от Комунистическата партия на Руската федерация, бизнесмена Павел Грудиндин. “Избирателната му цифра спадна до 7.1%”, се казва в доклада на ВЦИОМ. По време на последното проучване в края на февруари, Грудинин отново заема втората рейтингова позиция със 7.8%.

На трето място е лидерът на Либералнодемократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, чийто рейтинг също белеи спад – до 5.6% (5.9% по време на предишното проучване).

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега