Общество

Пуснаха търга за тол системата, срокът за оферти е 24 часа

0

Управляващите за пореден път възобновиха обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т., която ще замени сегашните винетки.

Идеята датира от преди четири години. През 2013 г. тогавашният министър на регионалното ведомство Десислава Терзиева искаше да достроява магистрала “Хемус” чрез концесия и да събира пари от преминаващите по нея. Впоследствие, година по-късно, министър Павлова заяви оптимистичното си намерение, което не успя да изпълни, през 2017 г. преминаването по пътищата у нас на камиони над 3.5 тона.

Поръчката, обявена от Агенция “Пътна инфраструктура” през април миналата година, на няколко пъти беше спирана заради жалби от кандидати по процедурата. За последно тя беше прекъсната през януари т.г., когато президентът Румен Радев изрази притеснения относно осъществяването й.

Възможно е да станем свидетели отново на жалба на кандидати по поръчката. Причината е късия срок за подаване на предложенията, едва утре, 19 май, до 17 ч. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 22 май 2017 г. в сградата на АПИ, съобщиха от пътната агенция.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега