Бургас, Крими, Топ новини

Пускат на свобода лейтенант на Митьо Очите срещу 50 бона

0

Приближен до Димитър Желязков-Митьо Очите ще може да излезе на свобода срещу 50 000 лева. Специализираният съд в София уважи молбата на Венцислав Христов-Лавацата мярката му за неотклонение да бъде изменена от домашен арест в парична гаранция.

Бургазлията обаче ще трябва да плати доста солидна сума за свободата си. За справка – Георги Попов, сочен за дясна ръка на избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, бе освободен от ареста срещу 40 000 лева за далеч по-сериозни обвинения, в сравнение с Христов.

Лавацата е подсъдим за участие в организирана престъпна група, с лидер Димитър Желязков. Тя бе разбита при полицейска акция през лятото на 2018 година, когато на 2 август в Бургас бяха задържани 12 души, а два дни след това в Истанбул арестуван бе и Митьо Очите.

Пред VoxBurgas.com Венцислав Христов заяви, че е пуснал жалба до Апелативния наказателен съд, заради наложената му непосилна парична гаранция. Към момента той продължава да е под домашен арест, докато не се произнесе съдът по молбата му. Очаква се това да стане до края на месеца.

Лавацата е категоричен, че няма от къде да намери 50 000 лева, тъй като заведението, което стопанисва в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”, по негови думи е претърпяло сериозни финансови загуби заради пандемията от коронавирус.

„Това е непосилна парична гаранция. Според мен размерът й умишлено е силно завишен, защото съдът знае, че няма как да заплатя въпросната сума и по този начин ще трябва да остана под домашен арест. В решението Специализирания съд няма никакви посочени мотиви. Спрямо моето финансово състояние тези искани 50 000 лева са неправомерно наложени”, каза още той.

В момента в софийския арест продължават да бъдат още четирима от членовете на групата. Това са Димитър Желязков, Калоян Колев, Иван Пишиев и Иван Найдев. Наскоро във виртуалното пространство изтече видеоклип с участието на Очите, на който той тренира двама затворници за предстоящ боксов турнир.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега