Бургас, Общество

Първите 6 интерактивни терминали за рент-а-байк системата ще заработят от май

0

Първите 6 интерактивни терминали за новата рент-а-байк система в Бургас ще заработят от май. Те ще бъдат инсталирани до стоянките за велосипеди под наем на Флората, Графична база, Морско Казино, БСУ, Автогара Юг, бул. “Тракия” /к-с “Славейков”/.

Чрез киоските ще може да се наеме велосипед и същевременно да се получи информация за града, за културната програма, забележителностите и атракциите, които могат да се посетят.

“Най-голямото предимство на новите “умни” машини е, че предлагат и опцията за подаване на сигнал при спешен случай. Като туристически град, който увеличава многократно населението си през лятото, това е допълнителна възможност за гарантиране сигурността на курортистите и жителите на града”, смята кметът Димитър Николов.

3 ще са възможностите за заплащането на наем за велосипед тази година – чрез велокарта, дебитна или кредитна карта и чрез пускане на sms на кратък номер.

На киоските може да се извърши плащането чрез първите две опции.

Общо 13 интерактивни терминали ще бъдат поставени на територията на града до началото на сезона.

Изцяло обновен ще бъде велопаркът с байкове под наем на Община Бургас. 120 чисто нови велосипеда ще заменят старите. Те са от по-висок клас, с отлични технически характеристики и множество функционалности, гарантиращи удобство и безопасност. Предвидени са отново и рикши за деца.

Новите маневрени байкове ще се произвеждат единствено за Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега