Общество

Първият в света магазин без найлонови опаковки отвори в Холандия

0

Потребителите в Холандия вече могат да пазаруват напълно екологично, след като в Амстердам отвори първият в света магазин, който твърди, че работи изцяло без найлон и найлонови опаковки. 

Магазинът от веригата Ekoplaza в Амстердам предлага една “пътека” с над 700 продукта с екологични опаковки

Този ход идва на фона на нарастващата глобална загриженост за щетите, които пластмасовите отпадъци оказват върху природата. Учените предупреждават, че замърсяването с пластмаса е толкова значително, че може да е необратимо.

Компанията твърди, че до края на годината ще въведе подобни пътеки във всичките си 74 обекта, пише “Гардиън“.

Сиан Съдърланд, съосновател на A Plastic Planet, групата, която стои зад кампанията, заяви, че откриването представлява “важен момент за глобалната борба срещу замърсяването с пластмаси”.

Главният изпълнителен директор на Ekoplaza Ерик Дюс заяви, че инициативата е “важна стъпка към по-добро бъдеще на храните и напитките”.

На “Пътеката без найлон” ще има повече от 700 продукта, включително месо, ориз, сосове, млечни продукти, шоколад, зърнени храни, кисело мляко, леки закуски, пресни плодове и зеленчуци.

 

Създателите на кампанията казват, че продуктите няма да бъдат по-скъпи от тези с найлонови опаковки и ще бъдат на достъпни цени. За тях са използвани алтернативни биоразградими опаковки.

Те добавят, че еко-щандовете ще бъдат “тест за иновативни нови компостируеми биоматериали, както и традиционни материали като стъкло, метал и картон”.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега