Общество, Политика

Първанов: Валери Симеонов определено вреди на правителството

0

Напрежението между институциите е тежко и това се вижда в почти всяко действие на Министерски съвет и президентството. Поведението им сякаш е на инат и не прави добро впечатление. Това заяви Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 г. в “Тази събота” по Би Ти Ви.

 
Той коментира третия кабинет “Борисов”, като подчерта, че в последните седмици нещата се “нагнетяват и може да се свлекат, да придобият онзи вид, който познаваме от предишните издания на кабинета “Борисов”. 
 
“С тези партньори, които има, особено в лицето на Валери Симеонов, управляващата коалиция ще има много сериозни проблеми”, смята Първанов. 
 
Според него фигурата на Симеонов “вреди определено на правителството, защото този дебат, който подхваща, сигурно ще натежи негативно на едно правителство и го отклонява от коментари, от анализи и от обяснения на това, което реално прави кабинетът”.
 
Бившият държавен глава определи политическия живот у нас като “имитационни борби, изхвърляния, много шум, викове, но всичко е имитация”, смята той. “Имитация е битката между ГЕРБ и БСП. Отдавна не помня голяма тема, по която са спорили двете формации, която е израз на алтернативна политика”, обясни Георги Първанов. 
 
Той заяви, че не вижда в парламентарната опозиция, в лицето на БСП, алтернатива. Не се запомнят ключови идеи, фрази, които да залегнат в основната на една нова политика, категоричен е Първанов.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега