Бургас, Политика, Топ новини

Професор от БСУ ще бъде кандидат за кмет в София

1

Преподавателят в Бургаския свободен университет проф. Михаил Мирчев влиза в битката за кметското място в София. Това обяви самият той в личния си фейсбук-профил.

Той е професор по социология и син на Стоян Михайлов, който е съосновател и сред ръководителите на Института по социология на Българската академия на науките.

“Уважаеми колеги и приятели, както и опоненти. Има предложение за моя кандидатура за Кмет на София. Мислих за кратко и се осмелих да кажа “да”. Защо? Пред пророците, че Йорданка Фъндъкова и ГЕРБ отново са “обречени” на съкрушителна победа? Дали не съм малко нещо мазохист? Захващам се, защото не обичам да се примирявам.”, пише той.

Според него в София се строи много и лъскаво, но свръхскъпо и крадливо. Зле се управлява като голяма градска система.

“Захващам се, защото искам на интелигенцията в София да й се даде сила. За да спре убиването на българската наука и опростачването на университетите. За да сложим бариера пред денационализирането на българската култура. За да се изправим след 20 години царстване на мутро-чалгата и примитивизма.”, допълва проф. Мирчев.

Семейството на социолога има дълга история в червените редици. Баща му две петилетки е член на ЦК на БКП, но е изгонен от Тодор Живков, защото е бил сред най-големите му критици. И двамата професори са бивши членове на БКП, но през 1990 г. напускат партията след преименуването й. За тези моменти от политическата си биография разказват и самите те в интервю за в-к 24 часа. Синът му – Стоян Мирчев в момента е депутат от БСП Лява България.

Проф. Мирчев освен в БСУ преподава и в УНСС. Той е председател на Българската асоциация на социолозите. Ръководител е на социологическа агенция АССА-М.

снимка: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега