Бургас, Общество

Професор ни разяснява програмата за саниране

0

Проф. Никола Калоянов е едно от големите имена, които правят проучвания и разработват модели в областта на енергийната ефективност.  Преподава в Техническия университет в София.

Проф. Калоянов е в Бургас, по повод Националната програма за безплатното саниране на жилищните сгради. Той представи пред фирмите, които извършват техническото обследване на блоковете, най-добрите практики от прилагането на енергоспестяващи мерки.

Сред акцентите в лекцията на проф. Калоянов беше как да се постигнат необходимите показатели за енергийна ефективност, за да се намалят разходите за отопление. В изложението си той разгледа в детайли трудностите, които може да срещнат експертите при енергийното обследване на сградите и на кои моменти трябва да се обърне повече внимание при изследването.

Междувременно в Бургас се извършва техническо обследване на 17 жилищни сгради, одобрени за безплатно саниране по Програмата за енергийна ефективност. Следващата седмица тази процедура ще стартира в още три блока в комплекс “Меден рудник”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега