Бургас, Общество

Проектът за водния цикъл на Поморие ще приключи в срок

0

Дейностите по проекта за реконструкция на ВиК мрежата в град Поморие се изпълняват в график и няма причина той да не приключи в срок до началото на летния туристически сезон.

Кметът Иван Алексиев, зам.-кметът инж. Кунчо Гайдов и екипът за управление на проекта извършиха проверка на място. Те посетиха всички зони, в които тече подмяна на канализацията.  В момента работят едновременно 32 екипа и са изградени 41 км. от водопроводната мрежа.

„Остават да бъдат изградени още 28 км. Все още на места има известно забавяне свързано предимно с водоизчерпването и археологията, но с темпото на работа нямам притеснения относно завършването на проекта в определените ни срокове.”, коментира инж. Николай Бояджиев, ръководител на звеното за изпълнение на проекта към Община Поморие.

„Наясно съм с всички трудности и неудобства, които причиняваме на съгражданите си и въпреки това се радвам, че повечето хората се отнасят с разбиране. Те не са забравили многобройните проблеми с наводнени мазета и залети с мръсни води улици. В много от новопостроените сгради и  не само по високите етажи, имаше проблем с налягането на водата, особено в летния сезон. Всеки знае, че отлагането не решава проблемите, а напротив – стават все по-големи. Хората разбират, че няма друг начин да се справим с това и им благодаря за търпението.”, каза кметът Алексиев след посещението си в кв. Свети Георги.

Кметът не спести и забележките си към фирмите изпълнители по време на редовните си срещи с тях. Той  нареди за по-стриктен контрол по обезопасяване на изкопните работи, по-отговорно отношение по поставянето на информационни табели и пътни знаци, както и да продължават да проверяват на място всеки получен сигнал с посочен конкретен адрес. Освен това, служителите от Общината ще извършват проверките с отличителни дрехи с надпис „Община Поморие”, за да бъдат по-разпознаваеми от хората живеещи в зоните на строителните дейности.

снимка: Дарик


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега