Бургас, Култура, Топ новини

Продължават културните прояви от празниците на изкуствата „Аполония”

0

Продължават културните прояви от 35-тото издание на празниците на изкуствата „Аполония”. В дните на фестивала Созопол е притегателна сила за артисти, певци, музиканти, поети, художници. Богатата програма включва изложби, концерти и спектакли. Една от най-очакваните постановки в изданието тази година е „Най-бързият часовник на Вселената” от Филип Ридли.

Пиесата „Най-бързият часовник във Вселената” е написана в началото на 90-те. Постановката има голям успех на лондонска сцена и е многократно награждавана.

„Филип Ридли е един от манифестните автори на течението „право в очите” или в „лицето”. Това е през 90-те години на британската драма. Това един от знаковите текстове на това течение, което  гони скандала и провокацията към обществото”, каза режисьорът Стайко Мурджев.

Действието се развива в Източен Лондон, в необикновеното жилище на Кугар Глас, сред още по-необикновената му компания. Обсебен от собствения си образ, уплашен от непобедимото остаряване, Кугар е избрал да бъде винаги на 19 години и често празнува рождения си ден. Странни неща се случват на едно такова парти, когато се разбира, че всичко е много различно от това, което изглежда.

„Това представление е много важно, защото разкрива едни много съвременни проблеми, от които хората имат нужда да слушат и да разговарят за тях”, посочи актрисата Витория Николова.

В спектакъла, който е игран само няколко пъти на софийска сцена в „Театър 199″ участват Малин Кръстев, Явор Бахаров, както и млади актьори, някои от които вече имат впечатления от публиката на фестивала на изкуствата „Аполония”.

„Много е хубаво да знаеш, че театралният сезон започва на морето. Това винаги има едно специално усещане. Да видиш различни хора, които в София едва ли ще успееш да ги видиш. Те реагират по различен начин, някои от тях са настроени все още ваканционно и е много интересна срещата с тези хора, тук, в този прекрасен град Созопол”, сподели актьорът Румен Михайлов.

Фестивалът на изкуствата „Аполония” ще продължи до 7 септември.

 

източник: Нова телевизия, Цеца Алексова


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега