Бизнес, Общество

Продадоха Нова телевизия за 185 млн. евро

0

Спекулациите за бъдещето на Нова телевизия са към края си. Днес собственикът на Нова Бродкастинг груп – Modern Times Group (MTG) обяви, че е продала 95-процентния си дял на PPF Group.

Според официалната информация сделката е за 185 млн. евро и се очаква да бъде финализирана в близките месеци, след получаване на одобрение на регулаторните органи.

От MTG съобщиха, че приходите от продажбата на Нова Бродкастинг груп ще бъдат използвани за развитие на цифрова развлекателна дейност.

PPF Group е международна инвестиционно-финансова група. Холдинговата компания на групата е PPF Group N. V., регистрирана в Амстердам. PPF е основана през 1991 г. Названието произлиза от První privatizační fond („Първи приватизационен фонд“, превод от чешки бел. ред.).

Основен собственик на групата е чешкият милиардер Петър Келнер, чието състояние за 2015 г. се оценява на 8,3 млрд. долара.

Компаниите от групата PPF работят в редица отрасли: банково дело и застраховане, енергетика, селско стопанство, добив на полезни изкопаеми, търговия на дребно, недвижимост. Групата извършва дейността си в страните от Централна и Източна Европа, Русия, страните от ОНД, а също и в Азия.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега