Бургас, Общество, Топ новини

Проблеми в държавата спряха ремонта на пътя Твърдица-Маринка

0

Ремонтът на пътния участък между бургаските села Твърдица-Маринка е спрян. Причината е ситуацията в държавата и уволнението на началника на АПИ Апостол Минчев. Докато беше начело на Агенцията Минчев разпореди всички ремонтни дейности по пътищата в страната, осъществявани от АПИ, да бъдат спрени. Това му решение не се хареса на министъра на Регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова и тя уволни Апостол Минчев от неговия пост.

В момента тече процедура по назначаването на нов шеф на Агенция “Пътна инфраструктура”. Докато не бъде избран заместник на Минчев неговата заповед остава в сила и ремотните дейности на пътищата няма как да бъдат възобновени. 

Кметът на село Маринка Любомир Узунов заяви, че е изпратил писмено уведомление до Комитова, с искане машините отново да започнат работа. Пътната механизация все още стои на терен, което означава, че е въпрос на време дейностите по рехабилитаията на участъка трябва да стартират пак. 

Самото трасе между Твърдица и Маринка, което трябва да бъде ремонтирано, е с дължина 3,5 км. Сумата, която ще бъде дадена за рехабилитацията е 2 млн 700 000 лева.

По думи на Узунов сегашната фирма, избрана да оправи пътя, си върши добре работата, а контролът, осъществяван върху нея от АПИ е бил всекидневен. Това е и причината ремонтът да е протичал бързо и да е във финален етап. Отсечката се използва и за обходен маршрут за Южното Черноморие през летния сезон и трафикът тогава е доста интензивен, затова жителите на Маринка се надяват, че съвсем скоро новият асфалт ще бъде положен, за да не създава излишно напрежение сред шофьорите.  

 

Снимка: Гугъл мапс, Архив


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега