Бургас, Политика, Топ новини

Ето кои са основните приоритети на Любен Дилов за Бургас

1

В първото си

 • +

  Toggle title 1

  Toggle content 1

 • +

  Toggle title 2

  Toggle content 2

 • +

  Toggle title 3

  Toggle content 3

предизборно интервю Любен Дилов маркира основните приоритети, които си поставя като депутат от Бургас.

Вижте какво каза Дилов пред репортер на VoxBurgas:

Г-н Дилов, кои са онези каузи за областта, по които смятате, че е най-важно да работят новоизбраните бургаски депутати?

Веднага след изборите ще им напиша по едно писмо, за да им кажа кое според мен наистина изисква общи усилия. Едно от тях е завръщането на Бургас на картата за „зелената сделка”. Изключително важно е това. В момента там са само Стара Загора, Перник и Кюстендил. Бургас има нужда и сериозен проблем и ще бъде глупаво, ако изтървем средствата, които в следващото десетилетие ще подпомогнат много местния бизнес и жители в битово отношение като саниране, алтернативни енергийни източници. Тук се иска единодействие.

Друго, което трябва да се направи, са умни промени в Закона за защита на Черноморското крайбрежие. Има куп несъвършенства в него. Още с покойния Тодор Батилов се опитахме да направим над 50 поправки в този Закон по времето на „Тройната коалиция”, от които минаха много малко. Например законът не изяснява термина „преместваемо съоръжение” и оттам насетне следват всякакви тълкува, било то по ЗУТ или строителните закони. Всеки си прави каквото иска. От това страдат всички – и бизнесът, и зелените. Аз не заемам страната на едните или на другите, просто тази неяснота поражда много напрежение.

Големият порочен кръг, който се върти вече 18 години с ОУП на Царево – дали да променяме плана на парка или устройствения план. В 40-ото Народно събрание депутатството прие един текст, който не беше много конституционен. Той казва, че границите на парковете, приети със заповед на еди коя си дата, не подлежат на съдебно оспорване. По Конституция не може акт да не подлежи на съдебно оспорване. Но тогава този закон мина и никой не го ожали в Конституционния съд и в момента по отношение на границите на парковете нямаме постоянни атаки. Преди „Сиела” атакува „Камчийски пясъци” и още няколко резервата, преди десетилетия живеехме с тези проблеми.

Много се надявам, че бих получил подкрепа по една програма, свързана с това Бургас и Царево да се превърнат в Център на парамедици. Това е изключително важна дейност, която се видя по време на пандемията, че ако ние имахме такава развита дейност, можехме да постигнем много. А имаме възможност това да го направим с университет „Проф. д-р Асен Златаров” и с базата, която имат в Царево. Нужен е закон, който да изясни статута на парамедика. Важно е особено за район като област Бургас, която е най-голямата по територия в страната и има много отдалечени места, в които няма доктор. Фелдшерската система и тази на парамедика може да бъде много добре развита в областта.

Надявам се извън политическото говорене и караници, този път да имаме време да ги поработим. Тези 13 депутати от Бургас са много голяма сила и могат да постигнат доста. Досега бургаското депутатство винаги е било качествено, има и изключения, но като цяло винаги е постигало едно разбирателство, независимо от политическите лагери. Бургас е един много добър пример за България, защото когато сега в страната има политически хаос, градът се развива по начин, който е умен, целенасочен, със съгласие по генералния път и проблемите, които не се поставят под съмнение. Дори и да има сблъсъци, то те не пречат на основната работа. Много от отдавна съм запознат с проблемите на Бургас, тъй като в 40-ото Народно събрание, бях депутат от бургаския многомандатен избирателен район.


1 Коментар

 1. Киро Киров юни 20, 2021 at 11:56 -  Отговор

  Опит за интервю!? Явно сайта е про ГЕРБ /СДС . От отговора ( ако наистина Дилов е отговорил , което ме съмнява ) е ясно едно , тези хора си нямат представа за какво отиват в НС и какви са функциите на народния представител.
  Уважаеми, ако искате да постигате успех в журналистиката и в информационният бизнес трябва да промените концепцията си. Медиите про са временни.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега