Бургас, Общество

Приказките и новите технологии си дават среща в Бургас

0

Приказките и най-новите технологии ще си дадат среща на забавен празник в Бургас. Очаква се в атрактивното състезание да се включат над 300 деца от 16 детски градини, както и техните родители.

Събитието ще се състои на 26 януари, от 10:00 часа в Спортна зала “Младост”.

Всяко детско заведение ще бъде представено от 20 деца от 4-та възрастова група, които ще бъдат разпределени в отбори с по 5 малчугани.

С помощта на таблети, мултимедия и интерактивни дъски децата трябва да намерят и дадат верния отговор на четири задачи в областите математика, български език, английски език и околен свят. Всеки отговор ще им помогне да съберат отделните части от пъзела и да сглобят заедно приказката.

Всичко, което децата правят на таблетите и интерактивните дъски, ще бъде показвано на голям екран в залата. Така присъстващите ще наблюдават в реално време как се справят отборите.

Приказни герои ще помагат на отборите да се справят с поставените задачи, а в паузите между тях децата ще играят, пеят и танцуват.

В последната игра освен децата, участие ще вземат и техните родителите.

Интерактивният детски хепънинг се организира от Община Бургас като продължение на програмата за ранно компютърно обучение, въведена по идея на кмета Димитър Николов преди три години в 20 детски градини.

Те бяха оборудвани с 20 интерактивни дъски, компютри, рутери, проектори и над 500 таблета. На тях 1500 деца в 3-та и 4-та група се обучават дозирано, използвайки специален образователен софтуер с над 200 интерактивни ситуации по математика, български език, английски език и околен свят и над 2000 разнообразни задачи. Работата на таблетите е съчетана с дидактични игри, екипни задачи, музикални дейности и занимания в книжките на децата.

Състезанието в зала “Младост” ще бъде своеобразен преход към новия проект на Община Бургас – “Първокласно начало”, който включва обновяване на всички 92 класни стаи за първокласниците.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега