Бургас, Общество

През тази година продължава модернизацията на Ветрен и Лозово

0

Подобряването на инфраструктурата е основната посока, в която ще се работи в бургаския квартал “Лозово”. През тази година едни от най-проблемните улици – “Ружа”, “Роза” и “Димитър Николов”, ще бъдат ремонтирани със средства от бюджета на Община Бургас. При реконструкцията на трите улици ще бъде подменена и канализацията. Новите тръби ще бъдат с по-голям диаметър, за да поемат безпроблемно голямо количество дъждовна вода. 

През тази година в “Лозово” ще бъде изградена нова детска площадка. Както на други места в Бургас, ще бъдат поставени уреди за фитнес на открито. В момента се проучват възможностите за изграждането на пенсионерски клуб в квартала.

Община Бургас работи и по въпроса за изграждането на канализация в “Лозово”. Един от основните проблеми за реализирането на идеята е, че много от терените, през които ще преминава съоръжението, са частни и има проблем за отчуждаването им. Освен това “Лозово” е в категорията на населените места с малък брой жители, заради което подобен проект може да получи финансиране по европейски програми на по-късен етап.

“Въпреки това ние не сме се отказали и ще продължаваме да работим в тази посока да търсим начини за финансиране на такъв проект”, каза кметът Димитър Николов.

През 2015 година Община Бургас продължава да работи по няколко важни проекта в квартал “Ветрен”. Трябва да приключи строителството на ВиК мрежата и да заработи пречиствателната станция. След приключването на проекта ще бъдат подменени тротоарите и парапетите по главните улици “Българка” и “Александър Стамболийски”. Уличното осветление във “Ветрен” ще бъде подменено поетапно.

Тази година продължава вторият етап от проекта за облагородяване на Археологическия комплекс “Акве Калиде” и превръщането му в модерен туристически център. Нова детска площадка ще бъде изградена в близост до футболното игрище в квартала.

В парк “Минерални бани” ще бъде направено залесяване, предстои и подмяна на старите детски катерушки.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега