Бургас, Общество, Политика

През октомври приключва работата по водния цикъл на Банево

0

Продължава работата по проект “Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в кварталите Банево, Ветрен и Минералните баните, гр. Бургас”, който включва изграждане на нова канализация за отпадни и дъждовни води.

Проектът предвижда още рехабилитация на старата и изграждане на нова водопроводна мрежа и пречиствателна станция. Строително-монтажните работи ще приключат до октомври тази година. Това стана ясно на общественото обсъждане на бюджета в квартал Банево.

Алеи за пешеходци и велосипеди ще бъдат направени по проекта за Интегриран градски транспорт. Те ще свързват Банево с Минералните бани. Ще продължи и работата  по благоустрояването на зелените площи и зоните за спорт и отдих. Предстоят ремонти на някои обществени сгради.

Бюджет 2015 предвижда финансиране и на други инфраструктурни проекти. Най-лошият участък от пътя между Банево и село Изворище тази година ще бъде ремонтиран. Това обяви при общественото обсъждане на бюджета на община Бургас за 2015 година зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

В село Изворище има улици без настилка, което ги прави трудно проходими. Тази година те ще бъдат насипани с чакъл, за да се улесни придвижването по тях при лошо време. Предвидени са средства за поддържането на градинките, зеленината и тротоарите.

Един от най-наболелите проблеми на Изворище е липсата на канализация. Към настоящия момент Изворище разполага с работен проект за канализация, но в момента програмите за финансиране на такива обекти дават приоритет на по-големите населени места, стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега