Бургас, Общество

През есента започва изграждането на северния обход на Бургас

0

Ще реализираме идеята на Димитър Николов за скоростни пътища до общините в

 региона”, заяви министър Нанков

“За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас и затова е приоритет изграждането на северния обход на града”. Това заяви при посещението си днес в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той допълни, че в момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще стартира изграждането на северния обход, който ще свърже Северното с Южното Черноморие.

Не само подкрепям идеята на кмета Димитър Николов за четирилентови пътища от Бургас до общините в региона, но я обсъждаме и с вицепремиера Томислав Дончев. Ще реализираме тази идея – скоростни пътища, които да свързват общините с Бургас”, заяви още министър Нанков. Той допълни, че реализирането на тази идея ще даде път и на много други регионални проекти.

Министърът на регионалното развитие, кметът на Бургас, инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ направиха инспекция на реконструкцията на пътния участък “Ветрен” – Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

“Обходът на Ахелой е в график, до 15-ти юни ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас”, заяви още министър Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.

Готов е и техническият проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. “Между 8 и 10 % от всеки проект отделяме за пътна безопасност”, каза още регионалният министър. Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в “Сарафово” заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега