Бургас, Общество, Топ новини

През декември откриват обновения площад “Тройката”

0

Напредва изпълнението на Интегрирания проект за обновяване на значими пространства в Бургас. Той предлага модерни и естетични решения на проблемите, свързани с реконструкцията на амортизираната градска инфраструктура.

Проектът включва изпълнението на един основен обект – “Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона площад “Тройката” и подземна улица”, както и 7 допълнителни обекта на интервенция. Те са предмет на изпълнение при осигуряването на финансов ресурс по ОП “Регионално развитие” или при освобождаване на средства след провеждане на обществени поръчки.

Проектът е в етап, когато приключва изграждането на основния обект на интервенция и е стартирана процедура за реализирането на по-малките обекти, чрез сключването на допълнително споразумение между Община Бургас и Министерството на регионалното развитие.

Площад “Тройката” и подземната улица са изпълнени на 80 %. Положени са повечето настилки, включително около двата нови фонтана. До края на месец октомври ще бъде завършено и осветлението на площада. Предстои доставката на парковото обзавеждане, за да бъде монтирано до края на месец ноември.

Крайният срок за изпълнение на строително-монтажните работи по обекта е месец декември 2014.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега