Бургас, Политика, Топ новини

Веселин Пренеров, ГЕРБ: Мирише ми на политическо инженерство

0

В момента Общински съвет обсъжда приемането на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

По време на обсъжданията Веселин Пренеров от ГЕРБ обяви, че вижда възможност за политическо инженерство, което е в противовес с избора на бургазлии на последните местни избори. Според него не е случайно, че промени на правилата за съставяне на групи не може да се правят по средата на мандата и се обяви против идеята.

“Вотът на гражданите, както е модерно да се казва сега – на суверена, е важен, точен и неотменим. Всичко друго е подмяна и предателство спрямо вота на хората.

 

Защо някои решават по средата на мандата да променят тази ситуация? Какви са техните подбуди? Получили ли са мандат от своите избиратели, получили ли са мандат от хората на Бургас, за да прекрояват политическото пространство на Бургас?

 

Един пример – прави се нова група от 4-ма човека – двама души хипотетично от “Демократична България, един човек от НФСБ, един човек от БСП. Как ще се казва тази група? “БСП+НФСБ+Да,България” или “Група 4”, или група “6+1″. Това е несериозно. Тук говорим за морал, за ценности и уважение към избора на бургаските избиратели.

 

Мирише ми, отвсякъде, на политическо инженерство, на трансформация, на нова колаборация и на едно нечисто политическо съшаване. Извинете ме много, но ние в следващите две години ще се превърнем в едно бракоразводно отделение в Съда и в една ритуална зала за нови политически бракове по сметка. Защо ли? Отговорът е много прост – удобно позициониране за предстоящите избори. И всичко друго остава на заден план.”, категоричен е Пренеров.

Журналистът помоли общинската съветничка от Демократична България Даниела Божинова да му посочи в кои други общински съвети в България се допуска създаването на подобни групи по средата на мандата.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега