Бургас, Общество, Топ новини

Премахват 13 незаконни постройки, за да спасят кв. „Победа“ от епидемия

0

Със заповед на кмета Димитър Николов бяха премахнати 13 незаконни постройки на ул. “Опълченска” и част от ул.”Тамара” в кв. “Победа”.

Те са били вдигнати през последните седмици. За да се избегнат трагични инциденти, временно е спряно електричеството в района, което е използвано също незаконно.

Причината за спешното събаряне на постройките е, че заради обилните дъждове през последните дни в периферията  на квартала се е образувало значително по размер заблатяване. Там има още голямо незаконно сметище и наводнени  участъци, до които Общината няма достъп, за да  почисти и дезинфектира.

Община Бургас е получила и предписание от РЗИ, в което се предупреждава, че е много вероятно в квартала да плъзнат зарази и да се създаде епидемиологична обстановка.

Поради тази причина кметът Николов издаде светкавична заповед за събаряне, която бе изпълнена още днес. На жителите на 13-те постройки беше дадено няколко часа време, за да изнесат покъщнината си.

Събарянето бе извършено с техника на  ОП “Общински имоти”.

Достъпът до опасния район вече е осигурен и при първа възможност почистваща техника ще влезе там, за да премахне заблатяването и незаконното сметище.

На обитателите от 13-те съборени постройки е предложено временно настаняване в Приюта за бездомни, но никой от тях не е пожелал да се възползва от тази възможност.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега