Бургас, Политика, Топ новини

Преди изборите: Масови нови адресни регистрации в Несебър

0

Сигнал за тенденциозно извършени от началото на 2015 г. незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на Община Несебър е подаден до Главния прокурор Сотир Цацаров от ръководствата на ГЕРБ, СДС, ДСБ, БЗНС, НФСБ, АБВ, “Движение 21” и ССД в морската община.

Сигналът, свързан с  неправомерно включване в избирателните списъци на лица, за които не са налице законовите предпоставки за упражняване на вот в Община Несебър, е изпратен и до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, както и до областния управител Вълчо Чолаков. В становището си подписаните политически представители са изразили притесненията си, че извършените неправомерни действия и актове вече са опорочили сериозно предстоящите местни избори наесен.

„Искаме да насочим вниманието на компетентните органи към една порочна практика, която е завладяла община Несебър и считаме, че незабавно трябва да бъде извършена проверка. Нужни са конкретни действия за преустановяване на тази дейност, с която изкуствено и незаконно се променя броя на гласоподавателите за предстоящите местни избори. Настояваме за заличаване на незаконно регистрираните лица от списъците на Община Несебър и за търсене на отговорност за евентуално извършените закононарушения”, коментира областният лидер на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров.

Подписалите се в документа сигнализират до Главния прокурор за множество случаи, в които голям брой лица, в качеството си на работници и служители във фирми, които упражняват дейност в к.к.Слънчев бряг, Несебър, Св.Влас и др., биват заставени да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея. „Всяка сутрин и надвечер се вижда как микробуси и автобуси транспортират същите тези лица, които вече са в регистрите на Община Несебър и уж живеят на територията на общината, но реалните им домове се намират извън територията й. Нашите притеснения са, че новорегистрираните се страхуват за работата си и изпълняват нарежданията на работодателите си за промяна на адресите си. Така категорично се погазва техния личен избор на постоянен и настоящ адрес и грубо се навлиза в гражданско- правната сфера както на „употребените“ лица, така и на всички нас – реалните жители на Община Несебър, както и политическите партии – извън тези, които ръководят общината понастоящем”, се казва в сигнала.

news-33891-47932 news-33891-47931 news-33891-47930


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега