Бургас, Общество, Топ новини

Правят красиви предмети от отпадъци на плажа в “Крайморие”

0

На плажа в „Крайморие“ всеки ден от 9:00 – 11:00 часа до 23 юли ще е отворена специална екоработилница за приложно изкуство за изработване на красиви предмети с отпадъчни материали.

Инициативата се провежда във временния мобилен информационен център за намаляване на твърдите морски отпадъци, създаден по проект RedMarLitter. Повече за това и други събития по проекта: https://www.facebook.com/redmarlitter/ и https://redmarlitter.eu.

Всеки, който посети временния мобилен информационен център в периода 16 – 23 юли, участва в томбола с предметни награди. Тегленето на печелившите трима участници ще се извърши онлайн в страницата на събитието във фейсбук на 24 юли, а печелившите участници ще бъдат уведомени по телефон и имейл.

На 20 юли (вторник) от 10:00 ч. в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая” на река Чакърлийка, вливаща се в езеро Вая, ще бъде направено пилотно демонстрационно прилагане на мерки за намаляване на отпадъците в крайбрежната зона, носени от вливащите се в морето реки.

Кампанията “Нашето море! Нашето бъдеще!” се провежда с финансовата подкрепа на ЕС по проект „Иновационни техники и методи за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море“ – BSB552 RedMarLitter, Програма “Черноморски басейн 2014-2020”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега