Бургас, Общество, Топ новини

Правилата за прием в детските градини и първи клас вече са ясни

0

Системата за електронно записване в детските градини и първи клас ще бъде презаредена в сайта на Община Бургас на 6 март – понеделник. Това ще даде възможност на родителите да се запознаят как се извършва регистрацията, кандидатстването и кои са обявените свободни места по райони.
Важното, което трябва да се знае, е, че тази година няма промяна в критериите за класиране и прием в детските градини. В електронната система всеки ще може да види кои са свободните места в яслените и възрастовите групи. Местата в по-горните групи също ще бъдат вписани. Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април.
Тази година чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.
На по-късен етап в сайта родителите могат да видят и свободните места в паралелките за първи клас във всяко училище.
Община Бургас е възприела наложените от Министерството на образованието и науката критерии за приема в първи клас, като към тях са прибавени и други, съобразени със ситуацията в града.
Най-много точки при кандидатстване ще дава критерият за адресна регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием.
В условията има и друга важна подробност. Родителите, чиято адресна регистрация е в териториалните дирекции “Приморие” и “Зора”, имат предимство за всички училища в двата административни района.
За улеснение при кандидатстването в първи клас Община Бургас ще публикува в системата за електронно записване информация кой за кое училище има предимство при кандидатстване.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега