Общество

Повече практика, по-малко теория в професионалните гимназии

0

Повече практика и по-малко теория в професионалните гимназии. За това ще работи образователното министерство, заяви пред БНТ ресорният министър Тодор Танев.

„Имаме една чудесна идея в министерството – в момента заедно с швейцарци и австрийци обмисляме възможност за дуално образование. Това е колежанско образование – тези които искат да получат образование над средното. Това е една много гъвкава система с право на кредит”, посочи министъра, като подчерта, че още днес ще се срещне с австрийски и швейцарски експерти.

По думите на просветния министър задължително трябва да има Предмет гражданско образование от 1 до 12 клас. „Гражданското образование има различни компоненти. Един гражданин, поданик на тази държава трябва да знае какво означава премиер, какво е ляво и дясно, да знае кой е адвокатът, какво се прави на гишето в банката”, посочи проф. Танев.

Според него това са теми, които не могат да се изучават в икономическите науки, по история или по география. „Трябва да има нови учебни програми, които да съответстват на новия закон, след това трябва да се напишат новите учебници”, категоричен е Танев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега