Общество

Повече от 50 000 се качиха на връх Шипка

0

Над 50 хил. души се качиха на връх Шипка за честванията на 3-ти март само до обяд днес. Първите ентусиасти тръгнаха към върха още в 6.30 сутринта. Сред тях бе и Кубрат Пулев.

Въпреки предварително създадената организация на движение и препоръките на МВР да се избягва придвижването с автомобили и да се използва организирания обществен транспорт с автобуси, в района се образува 12-километрова колона. 

Движението към върха е еднопосочно, а заради липсата на паркинги автомобилите биват паркирани встрани на пътя и качването става пеша. Проходът “Шипка” остава затворен до ранния следобед.

С грандиозно шествие отбелязва днешния празник и Стара Загора. Национален флаг, дълъг 300 метра, за трета поредна година беше пренесен на ръце от старозагорци и гости на града, заедно с военнослужещите от Втора механизирана бригада. В шествието по случай 3-ти март, се включиха хиляди жители и гости на града. Заедно с носещите знамето, те преминаха 3-километровия път до мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”.
Флагът ще бъде окачен на върха на мемориала и ще остане там няколко дни.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега