Общество

Последни 10 дни на номинации за наградите ‘Валя Крушкина – журналистика за хората’

0

До 23 октомври 2017 г. журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират за шестите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Номинациите стават в шестте категории на конкурса: „Печатна медия”, „Радио”, „Телевизия”, „Онлайн медия”, „Млад журналист” и „Снимащ журналист”. Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2016 г. до 11 септември 2017 година. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала.

Номинирането става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 23 октомври 2017 г. Формулярът и указанията за номиниране са достъпни от тук.

Номинираните материали ще се оценяват от независимо жури по следните критерии: обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите.

По традиция носителите на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“ ще бъдат обявени на официална церемония в края на годината.

Конкурсът се организира от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и има за цел да отличи журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните пет издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с близо 600 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега