Бургас, Политика, Топ новини

Посланикът на Израел на официално посещение в Бургас

0

Посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз и Почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов бяха на официално посещение в Областна администрация Бургас. Визитата беше съвместна с областния управител Вълчо Чолаков и кмета на Бургас Димитър Николов.

Пред журналисти Н.Пр. Посланикът на Израел акцентира върху добрите взаимоотношения между двата народа. Той заяви, че Бургас и южното ни Черноморие са привлекателни и интересни дестинации за израелския турист, като допълни, че това не се изчерпва само в ценово измерение, а и заради природата и гостоприемството на българския народ. Освен това израелският турист вече има интерес и към дестинации в България, които предлагат зимен туризъм и към вътрешността на страната. Н.Пр. прогнозира, че туристопотокcj от Израел към Черноморието ни ще се увеличава.

Посланикът Шаул Камиса Раз заяви, че има реален интерес на предприемачи от Израел, които искат да развиват бизнеса си в Бургас и региона. Областите, в които той определи инвестиционния интерес, са здравеопазване и туризъм. Образование е другата област, в която са създадени добри практики. Вече се работи по съвместни проекти между университетите в Бургас и Хайфа, за да могат израелски студенти да учат в Бургас и други български градове и обратно.

На пресконференцията стана ясно, че Израел ще изгражда и оборудва четири модерни онкологични центрове в България, два от които ще са в София. В тази връзка кметът на Община Бургас Димитър Николов прикани Н.Пр. Шаул Камиса Раз да съдейства единият от останалите два онкологични центъра да е в Бургас. „Той е голям приятел на града ни и винаги е готов да помогне”, каза още г-н Николов.

Н.Пр. Посланика на Израел Шаул Камиса Раз, обяви че предстои побратимяване на гр. Бургас с израелския град Хамиса с цел задълбочаване на доброто сътрудничество в областите на здравеопазването, туризма, културата и др.

Вечерта всички заедно ще запалят четвъртата свещ за почитания еврейски празник Ханука, като преди това този ритуал е извършен в София, Пловдив и Стара Загора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега