Бургас, Спорт, Топ новини

Порточанов ще връща почтеността във футбола, захапа Бербатов и екипа му

0

Известният от миналото футболен бос Христо Порточанов официално обяви, че ще се бори за президентското място в БФС. Днес на специална пресконференция той заяви, че иска да върне почтеността в българския футбол и затова е решил да се впусне в битката. Решениетито му било добре обмислено и не е нито емоционално, нито спонтанно. 

В екипа му ще има сериозни и известни личности, сред които спортен журналист, юрист, лекар и бизнесмени. Порточанов обаче не пожела да разкрие имената им, като допълни, че ще направи това на самия конгрес на БФС, който е на 12 октомври в София. По негови думи много отбори подкрепят кандидатурата му, като посочи някои от тях: “Камено”, “Сините камни” (Сливен) и “Септември” (Симитли).

“Надявям се, че ще спечелим тази битка. Аз съм човек, който обича правилата и държавността. За трагичното състояние на българския футбол не е виновен само Боби Михайлов, но и много хора около него. С хората, които се захващаме, искаме да върнем почтеността във футбола ни. Много трудно ще бъде. Хората, които поканих, веднага откликнаха на молбата ми”, каза още бившият собственик на “Нефтохимик”, превърнал през 90-те години на миналия век бургаския отбор в явление.

С болка Порточанов следи какво се случва във футбола в Бургас и обеща, че ако бъде избран за президент на БФС, ще се опита да помогне за по-добророто бъдеще на футбола в града и региона, но и в цялата страна. Приоритет за него и екипа му ще бъде детско-юношеският футбол, а най-голямата им битка – изкореняването на уговорените мачове по родните терени.

“Когато се занимавах активно с футбол нямаше чак такива глупости. Имапе криминални случаи в началото на 90-те години, но не бяха толкова много. Проблем ще бъде да преодолеем страха в хората, за да гласуват те за нас. Проблем е и съдийството, когато аз отговарях за него в периода 2005-2009 година всичко беше нормално в тази насока”.

Христо Порточанов коментира и неговите конкуренти в битката за президентското място в БФС. Той бе категоричен, че Боби Михайлов и хората около него са били гениални футболисти, но лоши управленци, докато за Бербатов бургаският бизнесмен каза, че е добър футболист, но смята, че няма да се справи с управлението на българския футбол, още повече виждайки кои са в екипа му. Порточанов все пак похвали Стилиян Петров и Мартин Петров, казвайки за първия, че е прекрасен човек, а за Мартин Петров, че е “народно момче”.

“Когато започнах да сформирам екипа си, бях помолен да взема в него Бербатов и Стилиян. За Стилиян – нямаше проблеми, но за Бербатов с този характер… Няма как да стане. Имам информация, че именно негови хора обикалят клубове из страната, натискайки ги да гласуват за техния човек. Искат да докопат властта на всяка цена”, каза още Порточанов.

Сред другите неща, които той и екипът му смятат да направят за българския футбол, са да бъде избран почетен президент на БФС, изграждане на база за националите ни край морето, промяна на устава на БФС, както и по-справедливо разпределяне на парите от ТВ права.

Според ексцентричния футболен бос е твърде възможно датата на конгреса на БФС 12 октовмри да бъде променена, тъй като в сградата на НДК трябва да се съберат над 700 души за провеждането му, а това е в нарушение със противоепидемичните мерки, наложени от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. 

“Аз ако съм ня мястото на д-р Кацаров ще го забраня този конгрес, още повече, че тогава се очаква поредния пик на пандемията. Нашето предложение е, ако остане за 12 октовмри, той да се проведе в сектор “А” на националния стадион “Васил Левски”. Там спокойно могат да се поберат дори няколко хиляди души”, заяви Порточанов. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега