Бургас, Топ новини

Поредната награда за остров Света Анастасия

0

След отличието за Културен център “Морско казино”, Община Бургас спечели още една награда от конкурса “Сграда на годината”. Тази година тя е присъдена за иновативен подход при интерпретиране самобитността и високата културно-историческа ценност на Средновековен манастирски комплекс – остров Света Анастасия. Отличието беше връчено на Атанаска Николова, зам.-кмет на Община Бургас. Грамота за участието си получи и новата онко поликлиника към Комплексен онкологичен център – Бургас.

За 13-ти пореден път конкурсът “Сграда на годината” направи преглед на най-хубавите сгради на България през изтичащата година. Конкурсът е под патронажа на МРРБ и се провежда със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г. Оцени ги жури от 27 водещи експерти, представители на бизнеса и културата, с председател Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие.

Всички победители вижте тук:

http://www.buildingoftheyear.bg/

 

Припомняме, че остров Света Анастасия е сред водачите във временната класация на конкурса “Чудесата на България”. Можете да гласувате за него в интернет до 15 декември тук:

http://www.bgchudesa.com/glasuvane/atraktsii.html


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега