Бургас, Общество, Политика

Поморие и Кувейт ще си сътрудничат в сферата на спорта и туризма

0

Извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство господин Якуб Ал Атиики бе на официално посещение в Община Поморие вчера.

Дипломатът и неговата делегация пристигнаха по покана на кмета Иван Алексиев, като целта на срещата бе да се запознаят лично не само с общинското ръководство, а с града и основните му проекти и приоритети за развитие.

Още с първите си думи Н. Пр. Ал Атиики ясно показа своята воля за съвместна работа по укрепването на отношенията между двете ни страни, като предложи побратимяване между Поморие и Ал-Фарвания – едно от шестте губернаторства на Кувейт.

В рамките на срещата делегатите се запознаха по-детайлно с Поморие, възможностите за развитие и обмяна на опит, които предлага. Впечатлен от уникалните природни богатства, достъпните и модерни условия за отдих, туризъм и лечение, посланикът изрази желание да съдейства за популяризирането на града ни като световна туристическа и СПА дестинация.

Високо впечатление на Н.Пр. Ал Атиики направиха и грижите за спорта в Поморие.

„Успехите на всяко едно начинание се обуславят от професионалното управление и отлична администрация”, така той коментира постиженията на Общинския ни футболен клуб.

В подкрепа на това бе направено още едно креативно предложение за съвместна работа в сферата на младежта и спорта. А именно в града ни да гостуват отбори от град Ал-Фарвания, които да тренират и да се възстановяват тук, както и чрез спогодба за сътрудничество с Кувейтско–българската асоциация, в Поморие да бъде организиран футболен турнир.

„Аз, като приятел, лично се наемам да помагам за двустранното ни сътрудничество и в тази насока, защото страната и градът ви са изключително богати на ресурси и възможности, в чието развитие си струва да инвестираме.”, сподели Негово превъзходителство в края на срещата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега