Бургас, Общество

Ползвайте автобусите за кварталите като редовни градски линии

0

Бързите автобусни линии свързват к-с “Меден рудник” с комплексите “Изгрев” и “Славейков”. Единият клон на бързата линия в голямата си част преповтаря линия №211, от  к-с “Меден рудник” до к-с “Изгрев”, а другият заменя маршрутките, които свързваха  к-с “Меден рудник” и к-с “Славейков”.

Време е да започнем да гледаме на линиите, които свързват централна градска част с кварталите, като на редовни градски линии, с които можем да се придвижваме от една точка до друга. Например, автобусна линия №3, която се движи до кв. “Банево”, е връзка от Автогара Запад до всички спирки по маршрута, който минава по бул. “Сан Стефано”, бул. “Демокрация”, бул. “Стефан Стамболов”. Линията прави връзка с бързите линии на Централна автобусна спирка, спирка Зорница /УМБАЛ/  и СПИРКА “Младост”. По този маршрут ще се движи и линия № 6 до кв. “Рудник”, която продължава по ул. “Транспортна” и освен тези връзки, дава възможност за прикачане на бързата линия и на терминал “Изгрев”.

Автобусна линия № 15 от кв. “Сарафово” е връзката на Терминал Юг с всички спирки по бул. “Демокрация”, бул. “Стефан Стамболов” и ул. “Транспортна” .

Жителите на квартал “Лозово” ще стигат до  терминал “Славейков” с линия номер 7А, откъдето могат да се прекачат на  линии 11, 12 и бързата линия Б1. Автобус №17  свързва кв. “Крайморие” с  автогара “Юг”.

Новите линии с номера 11 и 12, заменят старите 12, 12а и № 4, като осъществяват връзката между к-с “Славейков”, к-с “Изгрев”  и  Централна градска част.

Номер 11 тръгва от Терминал “Славейков”, по бул. “Професор Якимов”, ул. “Транспортна”, бул. “Димитър Димов”, ул. “24 Пехотен Черноморски полк”, по ул. “Константин Величков”, бул. “Демокрация”, ул. “Булаир”, влиза в Автогара ЮГ, продължава по бул. “Иван Вазов” ул. “Мария Луиза”, до АГ “Запад” и продължава по ул. “Струга”  до спирката на УМБАЛ, по бул. “Стефан Стамболов”, след което влиза в к-с “Славейков” по ул. “Лазар Маджаров” и бул. “Янко Комитов” до Терминал Славейков.

Номер 12 е със същия маршрут, но се движи в противоположна посока, като не минава по ул. “Константин Величков”, а продължава по ул. “24 Пехотен Черноморски полк” до бул. “Демокрация”. На Авгогара Запад линия 11 и 12 правят връзка с Бързите Автобусни линии, както и с линии с номера 4, 7, 3, 6, 8, а на Автогара Юг с 15, 17, 4 и бързите линии. По маршрута на тези две линии са предвидени връзки с бързите линии по ул. “Янко Комитов” /сп. Янко Комитов/, в к-с Изгрев /спирка Акве Калиде/, спирката на  УМБАЛ  /спирка Зорница/,  Спирка Терминал Юг. На спирката на бул. “Иван Вазов” се осъществява връзка с автобус № 17 за кв. “Крайморие”, а по ул. “Княгиня Мария Луиза” – с Т1 и линия № 8 за “Горно Езерово”.

Новата линия №4 свързва автогара “Запад” с Централна градска част, като преминава по ул. “Струга”  и ще обслужва спирките по   ул. “Ванче Михайлов”, ул. “Дунав”, бул. “Демокрация” , ул. “Булаир” и ул. “Гладстон”.  На Автогара Запад, пътниците могат да се прикачат на автобусни линии с номера 7, 3, 6, 11, 12, 8, а на Автогара Юг – на Бързите Автобусни линии, както и на линии с номера 11, 12, 15, 17. Възката с Т2, автобусна линия № 4 прави на спирката на ул. “Дунав”.

Жителите на комплекс “Меден рудник” могат да ползват Т1 и Т2, за да направят връзка с бързите линии и с №8 – на спирка Езеро Вая или на ул. “Спортна”. № 8, който свързва кв. “Горно Езерово” с АГ Запад, ще обезпечи връзката с улиците “Чаталджа”,  “Индустриална” “Мария Луиза”, а определени курсове ще обслужват спирките по ул. “Генерал Вазов”.

По искане на жителите на  “Изгрев” и “Славейков” е пусната линия №13, която свързва двата комплекса. С нея ще е най-бързата връзка на студентите от Университет “Проф. д-р Асен Златаров” със спирката на бързата Автобусна линия по бул. “Тракия” и с линии 11 и 12 на спирките по бул. “Янко Комитов”. За жителите на ж.к.”Изгрев” предвидените връзки с бързата линия са на терминал Изгрев или на спирката по бул. “Никола Петков”.

Тролей Т1 запазва досегашния си маршрут, а тролей Т2 ще минава по сегашния маршрут на автобус 211 в к-с “Меден рудник”, като запазва маршута си в централна градска част.

Осигурен е денонощен телефон, на който всеки, който желае, може да попита за най-удачния маршрут за придвижване – 056/810 943.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега