Политика, Топ новини

Политическите сватби преди изборите

1

Седем коалиции бяха регистрирани за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Това са коалиция “АБВ”, Патриотичният фронт на НФСБ и ВМРО, коалицията на екс-министрите от кабинета “Костов” Надежда Нейнски, Илко Семерджиев и Муравей Радев – “Десните”, обединението около “новия” политик Николай Берков – “България без цензура”, коалиция Реформаторски блок, преименуваната коалиция на социалистите – “БСП лява България”, и съюза “Левицата и Зелена партия”.

В състава на коалиция “АБВ” влизат едноименната партия – Алтернатива за българско възраждание, Българска партия либерали, Обединен блок на труда български лейбъристи, както и партия ФАГО. За предстоящите избори коалицията на Първанов ще бъде водена в Бургас от генерал Михо Михов.

Патриотичният фронт пък обедини силите на националистите от ВМРО на Красимир Каракачанов и НФСБ на Валери Симеонов. Воеводите напуснаха коалицията “ББЦ”, за да се обединят с “естествения” си партньор – Националния фронт за спасение на България. В Бургас листата ще бъде водена от Валери Симеонов.

Към Николай Бареков се присъединиха земеделците на Румен Йончев, “Движение Гергьовден” на Любен Дилов-син, Евгений Бъкърджиев с партията си БДС-Радикали и Стефан Софиянски със Съюза на свободните демократи. Преди няколко дни стана ясно, че в коалицията влизат и Партията на българските жени и ПП “Лидер” на Христо Ковачник.

Реформаторският блок не само, че запазва коалицията, която вкара евродепутат на предишните избори, но и се разширява. Към СДС, ДСБ, Движение България на гражданите, НПСД и БЗНС се присъединяват Българска Нова Демокрация на Николай Свинаров и Християндемократическата партия (ХДП).

КП “Десните” обединява “Синьо единство” на Надежда Нейнски, БДФ на Жаклин Толева и ЕНП на Мария Капон. Към трите партии се присъединяват и представители на ДСБ, които не са съгласни с водената от партията политика. Сред най-ярките имена от тъмно-синята партия, които минават в редиците на “Десните” са д-р Илко Семерджиев и Деница Сачева.

След края на ерата “Коалиция за България” довчерашният мандатоносител БСП основа нова коалиция. “БСП лява България” запазва представителите на КБ – БСП, Движение за социален хуманизъм, Български социалдемократи, Евророма, Комунистическа партия на България,  Земеделски съюз  “Ал. Стамболийски”, Нова зора и Европейска сигурност и демокрация. Към новата лява коалиция се присъединяват Социалдемократи, Обединена социалдемокрация, Партия на българските комунисти, Съюз на комунистите в България и Екогласност. Листата на “БСП лява България” в Бургас ще бъде водена от бизнесмена Петър Кънев.

Зелена партия и Българската левица също ще действат заедно на тези избори. Тяхната коалиция ще се яви под името “Левицата и Зелена партия”.

 


1 Коментар

  1. РАЗНИ ВЪПРОСИ РАЗНИ ИДЕАЛИ август 26, 2014 at 14:28 -  Отговор

    Те хубаво се обединяват, ама после “кокала” как ще го разделят? Всеки ще иска от него, договорките ще станат криви и ще се разделят… Само БСП и ДПС като договорки са вечни, а останалите са временни 🙂

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега