Бургас, Общество

Подписаха нов, по-добър колективен трудов договор със социалните работници

0

Кметът Димитър Николов и представители на синдикалните структури на работещите в социалните центрове и заведения в Бургас подписаха нов колективен трудов договор.
С документа се уреждат някои нови моменти в трудовите правоотношения.
Платеният отпуск се завишава с един ден. Запазват се двете плащания – за Деня на социалния работник и Коледа в размер на по 1 минимална работна заплата. Заради увеличението на минималната работна заплата в сравнение с 2016 г. от 420,00 лв. на 460,00 лв., всеки служител ще получи 2 пъти по 40,00 лв. или 80,00 лв. за годината в повече.
Осигуряват се средства за транспортни разходи за мултидисциплинарните екипи в размер на 100% от стойността на абонаментните карти. Това е извън средствата, които се осигуряват за транспортни разходи за изпълнение на служебните задължения.
Осигуряват се средства за издаването и подновяването на здравните книжки за работниците и служителите, за които има законово изискване. За социалните заведения са около 250 броя при цена около 30,00 лв.
Средствата за работно облекло, съобразно длъжностите за всеки служител, се завишава от 270,00 по изтеклото КТД, на 300,00 лв. по новото КТД.
Всички страни приеха условията по новия колективен трудов договор и се ангажираха с тяхното изпълнение. Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас ще продължава да търси начини социалните работници, чиято професия не е сред атрактивните в наши дни, да получат в бъдеще по-добри условия за полаганите от тях грижи.
“Ще се боря в национален план това да се случи и всеки социален работник да получава достойно заплащане и отношение,” каза кметът Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега