Бургас, Общество

Подобриха безопасността на труда в Комплексен онкологичен център – Бургас

0

“Комплексен онкологичен център-Бургас” ЕООД изпълни проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, схема за безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-2.3.03 “Безопасен труд”.

Общата му стойност е близо 200 000 лв., от които 158 000 лева безвъзмездна помощ. Финансиращ орган е Агенцията по заетостта, в качеството й на междинно звено по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Голяма част от спечелените средства са използвани за намаляване на професионалните заболявания чрез закупуване на лични и колективни предпазни средства, както и специално работно облекло с по-висока степен на защитеност и експлоатационни качества за предпазване от йонизиращи лъчения. Работещите в КОЦ се сдобиха с предпазно облекло тип “скафандър” за работа с цитостатици в Отделението по медицинска онкология.

По проекта е внедрена система за управление на здравословни и безопасни условия на труд по стандарт BS OHSAS 18 001:2007. Извършена е модернизация на технологичния процес и обезопасяване на процесите по химиотерапия в “Отделение по медицинска онкология” чрез закупуване на химическа филтрационна камина.

Проектът е от полза за над 180 души персонал, работещи в медицинското заведение. Той бе администриран  от  четиричленен екип с ръководител д-р Христо Дечев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега