Общество, Политика

КТ „Подкрепа”: Държавата трябва да създаде среда за високи заплати

0

Истината при обещанията на политическите партии да повишат заплатите, ако спечелят изборите е по средата. Нивото на заплатите в една държава е въпрос на политическа воля и икономиката би могла да следва политическа воля.

Тази позиция зае президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, който взе участие в сутрешния блок на bTV.

По думите му държавата трябва да създаде среда за високи заплати. Проблемът у нас започва 1998 г. когато стартира синдрома „квалифицирана работна сила, готова да работи за малка заплата.” Манолов е категоричен, че този подход работи само в диктатура и затворен пазар.

По думите на експерта решението на президента Румен Радев да спре закона за концесиите е било правилно. „Аз му занесох съображенията и дори не съм знаел дали има или не намерения за това”, коментира той. По думите му едно от смущаващите неща е било, че държавата е длъжна да обезщети концесионера когато по негова вина е спряна концесията.

Друга проблемна концесия е тази за водата в София. „В началото на сключването й беше записано че средната цена ще е една, а след това водата поскъпна девет пъти. Предстои още 14 пъти скок на цената до 2020 г.”, добави Манолов.

По повод очакванията си към служебния кабинет на Огнян Герджиков той посочи, че прояви на героизъм не са сред тях и искат само да проведат изборите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега