LifeStyle, Общество

Подарете 60 минути на Земята

0

В 20:30 часа тази вечер милиони хора по целия свят ще подарят един час на Земята. Всеки по свой различен начин – броейки звездите, вечеряйки на свещи или разговаряйки с приятели, но на тъмно. 

Днес – 24 март, от 20:30 до 21:30 часа местно време “Часът на Земята” отново ще обиколи света с апел за спешни действия срещу промените в климата. Economic.bg също спира работа, включвайки се в инициативата #Часът на Земята! Тези 60 минути са времето, в което просто трябва да изгасим осветлението като символичен жест, с който показваме, че сме загрижени за планетата.

Участие ще вземат много държави – административни сгради и свтовноизвестни забележителности ще потънат мрак, милиони хора по целя свят ще изгасят осветлението в чест на Земята. Мотото на проявата през тази година е „Свържи се с природата“. Призивът е към всеки човек да се замисли как с начина си на живот и с работата си може да помогне на природата и оцеляването на Земята, използвайки разумно техническите достижения.

Най-голямата природозащитна инициатива в света започва през 2007 г. в Сидни, Австралия. Тя се превърна в ежегодна световна традиция през последната събота на първия пролетен месец. 

Този един час без ток няма да спести много енергия, няма да забави климатичните промени и нито ще промени облика на Земята ни, но символичният жест трябва да ни накара да се замислим за бъдещето й.

Малките усилия водят до големи ползи, а тя има нужда от тях. Затова нека всеки сам избере какви 60 минути да подари на Земята и какво да й спести, след като изтече Часът на символичните жестове от 20:30 до 21:30 часа.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега