Политика, Топ новини

Почина бившият вицепрезидент Тодор Кавалджиев

0

След продължително боледуване, на 85-годишна възраст почина вицепрезидентът (1997 г. – 2002 г.) Тодор Кавалджиев, съобщиха от пресцентъра на БЗНС.

Той е един от възстановителите на земеделската партия, след като по време на комунизма е прекарал 11 години в лагери и затвори.

Кавалджиев е депутат от Великото народното събрание, а през 1996 г. беше избран и за вицепрезидент на Петър Стоянов.

„Първи алармира за корупционни практики и за това, че бивши комунисти най-активно овладяват предприятия и мощности в процеса на приватизация, като често просто ги източват и унищожават. До последния си дъх беше пример за честност и почтеност. С всяко свое действие през целия си живот той служеше за пример за всички нас”, пишат от БЗНС.

“Приемете най-искрените ми съболезнования по повод кончината на вицепрезидента (1997 – 2002)Тодор Кавалджиев. Той беше смел човек и истински демократ, който и в най-мрачните години на комунизма не се уплаши да се бори и отстоява идеите си. Тодор Кавалджиев беше от мъчениците на режима, прекарал дълги години по лагери и затвори, но запазил духа си на свободен човек. Той беше един достоен вицепрезидент на Република България, с когото имах честта да работя.”, пише в съболезнователния адрес от председателя на СДС Румен Христов.

Опелото ще се състои в петък 8.02.2019 г. от 11:00 ч. в църквата „Св.Седмочисленици”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега