Бургас, Общество

По 2000 лв. за новородено и тази година в Несебър

0

По традиция община Несебър отпуска за всяко семейство с новородено еднократна помощ от 2000 лв. Условието е детето (новородено или осиновено) да е гражданин на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината не по-малко от пет години.

През последната година от местния бюджет са били осигурени 586 хил. лева, които са използвани като еднократната помощ за родителите на новородените.

През изминалата 2017 година в община Несебър са се родили 293 бебета, като сред тях има 6 двойки близначета. За разглеждания период местната власт е подпомогнала финансово 7 двойки за инвитро процедури, като отпуснатите средства са общо 14 000 лв.

През 2016 г. новородените в община Несебър са били 265, а 530 хил. лв. е размерът на отпуснатата еднократна помощ. За 2015 година бебетата, с адресна регистрация в община Несебър, са 315, а изплатените помощи за тях са 630 хил. лв.

Наред с традиционните имена Иван, Петър, Георги, Мария и Ана, все по-модерни стават Ава, Авва-Александра, Авраам, Алек, Алиса-Бусе, Арас, Ачелия. Сред нетрадиционните имена са още Боби-Боса, Веда, Весиан, Вивиан, Влад, Дарел, Даниан, Дефне, Джорджия, Джулия-Ати, Галиян, Ева-Никол, Елдара, Ивалена, Итън, Кайра,  Клое, Леа, Мелани, Миа, Нейтан-Иван, Петромир, Савио, Теяна,  Хевин, Христеа, Яная, Янатан, Ян-Яков и др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега