Бургас, Общество, Топ новини

Плащаме местни данъци и такси от понеделник

0

От понеделник, 8 февруари, бургазлии ще могат да платят местните си данъци и такси. Тогава стартира и кампанията за предсрочно плащане на налозите за 2016 год.

Тези, които платят до 30 април, ще се възползват и от 5%-на отстъпка.

От 1 март в Бургас се въвежда и нова услуга, която ще улесни бургазлии. Те вече ще могат да плащат и онлайн чрез Български пощи, портала на НАП или E-Pay. Достатъчно е хората да отидат в някой от офисите на посочените дружества и да внесат дължимата сума. Оттам тя директно ще бъде превеждана по сметките на Община Бургас. Това позволява да платите налозите си дори ако сте в друг град на страната.

Онлайн плащането ще улесни и всички, които не могат да чакат по опашки или не желаят да бъдат обслужвани на гише.

Дейността по внедряването и обслужването на новия софтуер на Министерството на финансите е поверено на „Информационно обслужване“ АД. Фирмата е национален интегратор на информационни системи.

От началото на тази година Община Бургас въведе софтуера на Министерството на финансите за обслужването на местните данъци и такси. С него работят над 220 общини в цяла България. Информация за дължимите суми всеки може да получи на касите по места. Скоро това ще може да се прави и от сайта на Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега