Спорт

Пламен Камбуров защити титлата си в клас „Макси“

0

Пилотът на бургаския клуб “Вромос” Пламен Камбуров с мицубиши “Лансър Ево” 9 защити титлата в серия “Макси”, като спечели последния манш на последното състезание за сезона – “Писта Диамо”. Това бе един от най-драматичните финали на писта в българския автомобилен спорт. Битката за титлата бе много оспорвана и премина при лоши атмосферни условия. Тримата кандидати за приза се състезаваха при силен студен вятър.
В първия манш победата спечели Константин Маршавелов (КА-2 рейсинг) с мицубиши “Лансър Ево” 10, който тръгна от първа позиция и направи най-бързата обиколка – 1:00,802. Втори бе Илия Царски (Автоцар рали сервиз) с мицубиши “Лансър Ево” 9, а трети стана Камбуров, който допусна грешка. Царски от своя страна се опита да атакува Маршавелов, но не успя. Така класирането придоби следния вид – Камбуров 197,5 т., следван от Маршавелов – 194 и Царски 193 т. Разликата между първия и третия бе само 4,5 т. Явно всичко щеше да се реши във втория манш. Маршавелов отново бе на първа позиция, но Царски направи перфектен старт и взе холшота, като се изстреля напред и поведе. Втори стана пилотът на “Вромос” Камбуров, който бе по-бърз при потеглянето и излезе на втора позиция. Маршавелов пък закъсня на старта и остана трети. Две обиколки преди финала Камбуров атакува успешно Царски и го изпревари, за да пресече първи финала и да защити титлата си. Косьо Маршавелов финишира трети.  Пламен направи и най-бързата обиколка в надпреварата, за което получи бонус от една точка.
Така титлата остана при Камбуров, който завърши с 223,5 т., Царски остана втори в шампионата с 211 т., а само на две след него – с 209 т., е Маршавелов. Камбуров спечели и последния 7-и кръг от шампионата “Писта Диамо” с 41 т. Със същия актив втори остана Маршавелов, а трети е Илия Царски с 36 точки.
Традиционно Бургас винаги е бил един от градовете с много представители в автомобилния спорт. През последните години почти всеки сезон някоя от титлите в различните шампионати се озовава в ръцете на пилоти от морския град.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега