Бургас, Политика, Топ новини

Петър Кънев отново повежда БСП в Бургас, въпреки скандалите за милиони?

0

Скандалният депутат Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас. Такива са плановете на лидера на социалистите Корнелия Нинова, твърдят наши високопоставени източници в червената партия.

Това от своя страна може да доведе до нова поредица от трусове в БСП-Бургас, защото, както социолозите прогнозираха преди предните избори, резултатът на партията се срина и тя стана четвърта политическа сила в Бургаско, а личният вот за Кънев падна с почти 50% (повече четете тук). 

Всичко това стана в следствие на няколко скандала около червеният депутат, който се оказа крупен играч на терена на обществените поръчки. 

С отказа си да гласуват за БСП и Кънев, червените избиратели категорично показаха на последните два избора, че са против налагания от години водач на листата. Червените партийци смятат за абсолютно нередно техен депутат да е в тесни връзки с ГЕРБ и Сотир Цацаров. Припомняме, че само за месец април, тази година, семейната фирма на Кънев е получила около 14 млн. лева от правителството на Борисов. Кънев ще получи още около 300 млн. лв. за въведените на 12-ти юли екостикери (четете повече тук), въпреки недоволството шофьорите, които определиха стикерите като абсолютно ненужни. Друга далавера за милиони, за която ви информирахме (четете тук), показа, че въпреки машинния вот Кънев е получил обществена поръчка, без конкурс, за печатане на над 7 млн. хартиени бюлетини за последните избори.

Редовите социалисти са останали потресени от факта, че Кънев си прилича много и с друг известен политик – Цветан Цветанов. Също като него и той е купил апетитни имоти на безценица (четете тук).

Затова отсега се надига вълна в БСП-Бургас, че е време друг да поеме водаческото място, а Кънев (който в нарушение на устава на БСП и чрез използване на “вратички” в него, е депутат с много повече мандати от допустимите) да премине в заслужена отпуска.

Имената, които още предния път се завъртяха сред червените са актуални и днес. Атанас Зафиров, който е сред най-приближените на Корнелия Нинова, може да се завърне в Бургас, защото по настоящем е депутат от Сливен. Ивайло Калфин от АБВ също не е изключван като вариант за силно национално-разпознаваемо лице, което да възстанови разпиления ляв вот във 2-ри МИР. Малки са шансовете подкрепа за водач да получи силната фигура на БСП в Бургас – Николай Тишев, който е в обтегнати отношения с лидерката на партията, но въпреки това направи силен преференциален вот на последните избори.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега