LifeStyle

Петимата най-богати хип-хоп изпълнители за 2018 г.

0

Forbes представи класацията си за най-богатите хип-хоп изпълнители на 2018 година. За първи път от 7 години насам тя има нов лидер.

Джей Зи изпреварва през тази година Диди в списъка, като е увеличил богатството си от $810 милиона на $900 милиона. Това е прецедент в историята на класацията на Forbes, която стартира подреждането на най-богатите хип-хоп изппълнители в света през 2011 г.

Смяната до голяма степен се дължи на интересите му в шампанското Armand de Brignac и коняка “D’Ussé”, наред с деветцифрената сметка от музикалната му империя “Рок Нация” и услугата за стрийминг Tidal.

Диди остава на второ място, а за Д-р Дре е отредена третата позиция.

Тримата изпълнители са и най-богатите американски музиканти. 

Състоянието на Diddy възлиза на 825 млн. долара, а това на Дре – на 770 млн. долара, благодарение отчасти на пазарните тенденции, увеличавайки до деветцифрена сума изплащането на Beats, която беше купена от Apple през 2014 г.

На 4-о място е Дрейк със скромните (в сравнение с предишните участници) 100 млн. долара богатство.

Пети е Еминем със същата сума. Той не е известен с бизнес начинания, както някои от другите имена в този списък, но все още е най-продаваният рапър на всички времена и е продал повече албуми в САЩ през годините от 2000 г. насам, отколкото всеки друг изпълнител.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега