Бургас, Спорт, Топ новини

Петър Стойчев идва за плувния маратон в Бургас

0

Остават броени дни до голямото бургаско предизвикателство – плувният маратон от остров Света Анастасия до Моста, който ще се проведе тази неделя /18 юли/.  Любимият и легендарен за няколко поколения бургазлии е най-дългият морски маратон в страната. Разстоянието, което морските вълци трябва да преплуват е точно 6 400 метра от острова до Моста по права линия.

До момента заявки са подали над 60 плувци, от които 12 са руснаци. Специални гости на проявата ще бъдат легендарния Петър Стойчев, неговия личен треньор Красимир Туманов и представители на Българска федерация по плувни спортове.

Тази година, като съорганизатори на проявата се включиха Военноморските сили и Морска администрация,  съвместно с Община Бургас и Плувен клуб „Метропол“.

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас навършили 16 годишна възраст, преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши в денят на провеждането.

Всички желаещи да участват трябва да се явят на 18 юли в 07.30 ч. на Морска гара Бургас за регистрация, инструктаж и транспортиране до остров Света Анастасия. Стартът ще бъде даден от Острова в 09.30 часа, а финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста, където ще бъде и награждаването в 12.00 часа.

С оглед безопасността на състезателите по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип по вода и водолазен екип, както и спасителни средства на Морска Администрация, Военноморските сили, Гранична Полиция, рибарски лодки и джетове, които ще придружават участниците по целия маршрут.

Записване за участие може да се направи и в деня на провеждане на маратона, както и на имейл harietagar@abv.bg  или на телефон: 0888 239 720.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега