Бургас, Политика, Топ новини

Социолозите познаха: Петър Кънев срина БСП в Бургас

1

Чудовищен личен провал на Петър Кънев и поредна катастрофа за БСП в Бургас.

За това прогнозираха социолозите още преди изборите (четете тук), когато прогнозираха, че заради скандалите около #СтикерГейт рейтингът на Кънев рязко е спаднал и това ще повлече и БСП. Тогава Кънев беше лидер по неодобрение сред бургазлии измежду всички водачи на листи.

На изборите през април БСП спечели в Бургас 24 555 гласа, а на тези падна под 20 хиляди и има едва 19 070 гласа, с което заема 4-то място в област Бургас

В лично качество Кънев губи почти 50% от вота си в сравнение с 4-ти април, когато има 1760 преференции, а сега едва 908 социалисти са го подкрепили.

С тези резултати червените избиратели категорично показват, че са против налагания от години водач на листата в Бургас Петър Кънев, който в последните месеци нашумя с обществени поръчки за десетки милиони, дадени му от правителството на ГЕРБ. Само за месец април, тази година, семейната фирма на Кънев е получила около 14 млн. лева от правителството на Борисов. Кънев ще получи още над 12 милиона лева за въведените на 12-ти юли екостикери (четете повече тук), въпреки недоволството шофьорите, които определиха стикерите като абсолютно ненужни. Както писахме (четете тук), въпреки машинния вот Кънев е получил обществена поръчка без конкурс за печатане на над 7 млн. хартиени бюлетини за тези избори.

Освен това се оказа, че Кънев си прилича много и с друг известен политик – Цветан Цветанов. Също като него и той е купил апетитни имоти на безценица, както вече ви информирахме през май (четете тук).

Наши източници в БСП твърдят, че брожението срещу Кънев е голямо, но лично председателката Корнелия Нинова стои зад него и няма да позволи и косъм да падне от главата му. Това било проличало най-много, когато Кънев подкрепил Сотир Цацаров за шеф на КПКОМПИ (повече четете тук), въпреки решението на БСП и Нинова да се гласува против.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега