Бургас, Политика, Топ новини

Петър Кънев иска възобновяване на българо-руска комисия за икономическо сътрудничество

0

Бургаският народен представител от БСП Лява България Петър Кънев призова от парламентарната трибуна икономическия министър Лукарски да се възобнови дейността на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно сътрудничество.

Кънев обясни, че от 2011 година нямаме такава комисия.

„България има нужда от това заседание. Трябва да дадем знак, че искаме размразяване на отношенията в този момент с Русия”, каза още депутатът от левицата.

Той посочи, че в момента седем европейски държави готвят такива комисии, като две от тях са членове на ЕС. Кънев изрази притеснение, че предвид последните събития, когато Ангела Меркел е била в Москва, когато десният президент на Кипър е бил на трибуната там, когато чешкият президент също е посетил Москва, ние продължаваме да се правим на по-големи католици от папата.

Бургаският депутат заяви, че провеждането на заседание на смесената комисия е изключително важен знак, който има не само бизнес измерения, но преди всичко политически.

„Това не е проблем на русофилство или русофобство, това е проблем на защита на националните интереси и на позитивния диалог с една велика държава. Честно да Ви кажа последната година имам чувството, че на една маса са седнали Европа и големият задокеански приятел, който поръчва обяда, а сметката я плаща Европейския съюз”, заяви Кънев.

Той изрази опасения, че за пореден път, особено след посещението на Джон Кери и Ангела Меркел в Москва, великите сили пак ще се договорят, а ние ще останем с пръст в уста.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега