LifeStyle

Пет полезни съвета за ремонт и обновление на банята

0

С настъпването на пролетта мнозина се замислят за ремонти и обновяване на домашния интериор. А по традиция с най-голямо безпокойство са свързани плановете за ремонт на банята – едно от най-важните и трудни за поддръжка помещения във всеки дом. Тя трябва не само да издържа постоянното наличие на влага, а и да изглежда уютно, въпреки това. Да може лесно да се поддържа чиста и същевременно да отговаря на всички изисквания за удобство, стил и комфорт. 

По-долу можете да прочетете няколко полезни съвета от екипа на Keramo, насочени към онези, които имат намерение да ремонтират и реновират това толкова важно помещение във всеки дом.

Светлина

Светлината е най-важният елемент при дизайна на една баня и съответно при всеки ремонт е от ключово значение първо да се вземе предвид разположението на естествените и изкуствени източници на осветление. А ако няма достатъчно такива, да се помисли как да се балансират те и да се добавят нови. От това в голяма степен зависи дали години след това обитателите на дома ще възприемат банята като уютно място, в което могат да се отпуснат, или като тъмно и некомфортно сервизно помещение, в което трябва да прекарат колкото може по-малко време.

Пространство


Усещането за пространство е вторият ключов елемент, който определя дали ще се чувстваме комфортно в една баня. Дори и самото помещение да не е голямо, правилното разположение на елементите в него – душ, мивка, бойлер, различни аксесоари и мебели за баня – може да допринесе много за „отварянето“ на пространството. Затова внимателното предварително планиране е от особено значение. Запознайте се добре с пространството, с което разполагате, измерете внимателно ключовите зони и помислете за тяхното оптимално разположение преди да започнете да избирате продукти.

Почистване и поддръжка

Банята в най-голяма степен е зависима от добрата поддръжка и всеки елемент от нея има важно значение. Възможностите за пълноценно извеждане на водните изпарения, доброто оттичане на водата от пода, лесният достъп до всички ъгли и части на помещението, с оглед на тяхното почистване, качеството на материалите – това са все важни аспекти, които не само ще ви позволят в бъдеще да се наслаждавате на престоя в това помещение, а и биха могли да ви спестят сериозни проблеми.

Залагайте на качеството

„Ремонтът или обновлението на помещение като банята, в което влагата е ежедневие, не може да бъде претупан. Ако при купуването на кухненски столове или маса можете да си позволите да подходите по-нискобюджетно, то всяко спестяване на средства в банята може да доведе до по-големи разходи, проблеми и загуба на време в бъдеще“ – споделят от екипа на уебсайта Keramo-bg.com.

Подберете подходящи и красиви мебели за баня 

При интериорния дизайн малките елементи често могат да направят голяма разлика. Затова използването на красиви елементи като удобно шкафче, огледало или други видове мебели за баня може да постави нужния акцент и да придаде стил на помещението. Разбира се, не е необходимо да се влагат значителни средства за тази цел – понякога дори с малък бюджет могат да се добавят подходящи мебели и аксесоари, които да подобрят комфорта и цялостното усещане при използването на банята. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега