LifeStyle, Общество

Пентагонът е изхарчил $22 млн. за изследване на НЛО

0

От 2008 до 2011 г. американското Министерство на отбраната тайно е похарчило 22 млн. долара за малко известна програма за изследване на заплахите от неидентифицирани летящи обекти (НЛО), пише Business Insider.

Едва сега обаче от Пентагона признават за съществуването на такава програма. Тя е наречена Advanced Aerospace Threat Identification и е създадена през 2007 г. като част от Агенцията за отбранително разузнаване. За това е настоял тогавашният сенатор на щата Невата Хари Рейд. Въпреки че финансирането от страна на американското правителство е било прекратено през 2012 г., програмата е продължила да работи под ръководството на Луиз Елизондо, представител на военното разузнаване. През октомври тази година той е напуснал поста си заради липсата на финансиране от страна на Пентагона и на интерес към работата му.

Темата за НЛО предизвиква горещи спорове от известния инцидент в Розуел през 1947 г. насам. Тогава летящ обект с форма на диск се разбива в ранчо в Розуел, щата Ню Мексико. Американската армия твърди, че това е бил стандартен метеорологичен балон, но някои хора са на мнение, че правителството е прикрило какво е станало наистина.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега