Политика

Патриотите настояват за дискусия за връщане на смъртното наказание

0

Патриотичният фронт ще инициира широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание. Това заяви лидерът на парламентарната група Валери Симеонов в началото на днешното пленарно заседание, предаде БГНЕС.

В декларация от името на своята група Симеонов обърна внимание на годишнината от атентата на гара “Буново”, като нарече това “най-кървавия атентат в новата история на България”.

Това е най-тежкият, но не единственият атентат, извършен от протурските терористи в България, каза Симеонов и добави, че тези терористични актове са насочени не срещу тогавашната власт и армията, а към невинни граждани. Истинската им цел, по думите му, е била насаждане на страх и омраза и е била в услуга на турската държава и турското разузнаване.

Като прекланяме глави пред жертвите не бива да забравяме, че убийците до неотдавна също имаха паметник – мраморна чешма, наречена Кървавата чешма, посочи Симеонов и обясни, че този паметник е бил открит незаконно от председателя на ДПС Ахмед Доган, а терористите са били наречени “борци за свобода”. “Пред този паметник те организираха празненства и продължиха да разделят обществото”, каза Симеонов.

Днес голяма част от българските мюсюлмани виждат истинското лице на ДПС и поради тази причина емисарите на тази партия са насочени към друго малцинство – циганското, анализира Симеонов. Той припомни скандална своя декларация от 17 декември, предизвикала бурна реакция и отново повтори тезата си, че част от циганското малцинство представлява “озверени човекоподобни”, които убиват и грабят.

Симеонов припомни последните случаи от Правец и Велико Търново, когато жестоко са убити 64-годишен мъж и 23-годишно момиче. “Защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии заради един запален бус, а депутати се опитаха да представят сбиване в едно училище като расизъм. Защо не отидете във Велико Търново и Правец, за да им изнесете лекция за расизма на българите?”, попита Симеонов колегите си от ДПС.

Той призова ДПС да спре да се заиграва с етническата карта и настоя, че “етносите в България нямат нужда от посредници”.

„Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на тези близо 700 осъдени, които са свобода и се “шляят из България”, каза още Симеонов и обяви, че ще настоява и за затягане на мерките за неотклонение и за широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание.

Ето и пълния текст на декларация:

 

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА НА ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Прочетена от Валери Симеонов – председател на ПГ на ПФ на 11 март 2015 г. от трибуната на Народното събрание

Уважаеми дами и господа народни представители,

Преди два дни се навършиха 30 години от най-кървавия атентат в новата история на България. На 9 март 1985 година трима протурски терористи – членове на турското национал-освободително движение в България – взривяват на гара Буново вагона за майки с деца на бързия влак Бургас-София. В резултат на жестокия терористичен акт загиват 7 невинни, сред които 2 деца. Други девет души са сериозно ранени. Извършителите са заловени и осъдени на смърт през 1988 г.

Това е най-тежкият, но не е единственият атентат, извършен от протурските терористи в България. Началото на терористичните действия предхожда по време т. нар. „Възродителен процес“: опитите за влакови  катастрофи на гара Карнобат и гара Айтос през 1983-84 г.; взривът на жп гара Пловдив през 1984 г.; бомбените атентати в хотел „Сливен“, летището на Варна и на гара Буново – тези и още много други терористични актове са насочени не срещу тогавашната власт или срещу армията, или милицията. Не, намерението на протурските терористи е било да убият и осакатят колкото се може повече абсолютно невинни български граждани – деца, майки, бащи. А истинската им цел – насаждане на страх, на омраза, на етническо противопоставяне и разделение на българското общество в услуга на турската държава и по сценарий на турското разузнаване.

През 2007 година със средства на телевизия СКАТ и благодарение на таланта на синовете на великия български писател Николай Хайтов – скулпторът Александър Хайтов и архитект Здравец Хайтов – на гара Буново бе издигнат мемориал в памет на жертвите на протурския тероризъм в България. Два пъти годишно –  на 11 септември и на 9 март – датата на атентата, пред този мемориал прекланят глава очевидци на трагедията, жители на Буново и околните селища,  както и  патриоти от цялата страна. В  поклонението преди два дни, на 9 март 2015 г., за първи път участваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министри, областни управители и представители на почти всички парламентарни политически сили – без Движението за права и свободи. Всички заедно се поклонихме  пред невинните жертви на този варварски и безсмислен акт. И заявихме, че не омразата и разделението, а само обединението е пътят към бъдещето на България. Това обединение около принципите, около идеалите и  интересите на българския народ ще избави България от кризата и ще направи така, че България да пребъде.

 Когато прекланяме глави пред жертвите на гара Буново, не бива да забравяме, че осъдените за това зверство терористи и убийци до неотдавна също имаха „паметник“ в село Трънак, община Руен. Паметник, наречен от народа ни „Кървавата чешма“. Огромна мраморна чешма, на която имената на терористите от Буново бяха изписани като герои и те бяха наречени „борци за права и свободи“. Паметникът бе построен незаконно и открит с празненство от председателя на ДПС Ахмед Доган. Край този кървав паметник на тероризма ДПС устройваше събори и веселия, като по този начин нагло се гавреше с чувствата не само на роднините и близките на невинните жертви, но и на целия български народ. Така ДПС продължи да изпълнява истинската задача на турските терористи – насаждане на страх, на омраза, на етническо противопоставяне и разделение на българското общество в услуга на чужда държава.

Незаконната кървава чешма бе съборена през 2009-а благодарение на усилията на телевизия СКАТ и по разпореждане на един човек, който имаше мъжеството да приложи закона – тогавашния директор на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.

Днес голяма част от българските мюсюлмани вече виждат истинското лице на ДПС и изпитват на собствен гръб беззаконието, феодализма и мафиотските зависимости. 

По тази причина емисарите на ДПС се насочиха към обработване и капсулиране на друго малцинство – циганското, с цел настройването му срещу държавата, срещу законите, срещу обществото и останалите български граждани.

Вие си спомняте каква бурна реакция предизвика декларацията от  17 декември м. г., в която заявих, че ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос, обещавайки му само привилегии, без каквито и да било задължения. Част, повтарям – част от хората от този етнос, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева.

Бяхме обвинени в ксенофобия, расизъм и всякакви други дивотии за това, че казахме истината и защитихме един достоен български министър. Обединените „здрави сили“ от соросоиди, хелзинкски мафиоти и треторазрядни ДПС-арски доносници на ДС нададоха вой до небесата.

Но въпреки това пак бих повторил, че България е изправена пред пропастта на етническа криза. Два противоположни и взаимоизключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена Родина.

Сега, два месеца по-късно, нападенията над медицински екипи в циганските квартали не спират. Грабежите и побоите над самотни пенсионери са нещо обичайно. Но дори полуприспаното от псалми за толерантност българско общество изригна срещу извършените в последните дни зверски убийства – на 64-годишния Стоян Иванов – убит с ритници и юмруци от непълнолетни цигани в Правец, и на 23-годишната Вероника Здравкова – жестоко убита във Велико Търново от циганин-рецидивист, осъден за друго убийство – за да открадне 25 лева. В същото време „защитниците на европейските ценности“ оврякаха всички медии за един запален джип на ДПС, а депутати на тази противоконституционна партия в Бургас  се опитваха да представят сбиване между ученици в едно  училище като дискриминация и расизъм. Защо, скъпи „гаранти“ на етническия мир, не отидете във Велико Търново и Правец и да изнесете по една лекция срещу ксенофобията и расизма на българите?

Наесен пак ли ще обяснявате на полуграмотните си избиратели, че имат само права в българската държава и че всички са длъжни да им плащат тока, водата, данъците, социалните помощи, детските надбавки и дори да издържат децата, които те са родили и безотговорно изоставили? Пак ли ще подклаждате пожара на етническото разделение и противопоставяне и ще се наслаждавате на сблъсъците на протестиращите с полицията, както стана в случая „Катуница“? Не разбирате ли, че политическият саботаж, който извършвате, породи масовото народно недоволство, което доведе до пълната ви политическа изолация?  Спрете заиграването с етническата карта. Етносите в българската държава нямат нужда от посредници. Българското общество притежава достатъчно зрялост, за да решава проблемите си без вашата коварна анадолска намеса.

Знам, че първата глупотевина, която ДПС ще тиражира, е, че Патриотичният фронт се опитва да яхне събитията, но за разлика от Вашите депутати, подклаждащи омраза от ученическия сблъсък в Бургас, ние не отидохме в Правец или Велико Търново. Тук сме, затова сме народни представители, за да защитаваме хората и намираме решения.

Патриотичният фронт ще настоява за:

1. Публичен регистър на 700-те осъдени, които са на свобода;

2. Затягане на мерките за неотклонение;

3. Доживотен затвор без право на замяна;

4. Широка обществена дискусия за смъртното наказание.

Благодаря за вниманието.

Да живее България!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега