Политика

Патриотите искали Цветанов за министър на вътрешните работи

0

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш силов министър Цветан Цветанов вероятно отново ще бъде председател на вътрешната комисия в Народното събрание. Това обяви самият той в студиото на „Тази сутрин”.

Цветанов коментира и изненадващото назначение на ген.Валентин Радев за министър на вътрешните работи. Според него бившият зам.-министър на отбраната има нужния капацитет да се справи със залегналите в управленската програма задачи, а освен това е и запознат с проблематиката като бивш член на вътрешната комисия в парламента.

„Имахме един много интересен разговор с г-н Борисов, като си говорихме по тази тема, когато имаше предложение на Патриотите аз да бъде вътрешен министър”, разказа Цветанов. По думите му двамата дискутирали въпроса как ще се работи в парламент с 80 депутати от БСП и 26 от ДПС и как ПГ на ГЕРБ (председателствана от Цветанов – б.р.) трябва да продължи да бъде сплотена и да намира успешно подкрепа за своите инициативи от другите партии.

Така от „тази голяма резервна скамейка” бил изваден ген. Валентин Радев.

Цветанов посочи, че в управленската програма има „много сериозни акценти за подобряване на услугата „Сигурност” на българските граждани” – назначаване на още униформени служители, нарастване на броя на разследващите полицаи до 8000, нови коли, по-големи лимити за гориво, присъствие на органите на реда във всяко село и т.н.

Депутатът от ГЕРБ посочи, че ще се поддържа тясна връзка и с частните охранители, които ще работят по нов закон.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега